Twee dagen lang watertanden


Gastblogster Linda van Dijk uit Amersfoort schrijft over haar bezoek aan het Preuvenement op woensdag 31 augustus 2016 in Barneveld.

Elke ambitie om aan je lijn te doen, moet even de koelkast in. Dit evenement met lokale restaurateurs is dé plek waar menig fijnproever bij begint te watertanden. Op een toegankelijke manier kan de bezoeker een hapje proeven uit de lokale keukens. Bij de ingang word je opgewacht met mousserende wijn en de eerste culinaire verrassing. Hiermee wordt duidelijk de toon gezet voor de rest van het evenement. Op het terrein slaan alle verleidingen toe als de heerlijke geuren je neus weten te bereiken.

Tijdens dit evenement wordt ook een PreufAward uitgereikt aan een van deelnemende bedrijven. Dit jaar is de veelbelovende award gegaan naar B.A.S. (Beers and Steaks). Eén van hun unieke en tongstrelende gerechten is ‘‘maisbrood met gerookte makreel met chilisaus”. Een gouden combinatie en daarmee met recht de winnaar van de Award. Een andere aanrader is het restaurant Sloop, waar ze het beste chocoladedessert ter wereld hebben. Bij alle gerechten schenken de restaurateurs ook bijpassende drankjes, dat maakt het de bezoeker alleen maar makkelijker en nog smakelijker.

Elk etentje moet op een goede manier afgesloten worden en dat doe je met een vers gezette espresso. Ook voor andere momenten is dit zwarte goud een aanrader. In Barneveld moet je hiervoor bij Sophias Coffee zijn. Deze koffiebar wordt gerund de jonge onderneemster Alicia, een fantastische gastvrouw die zo’n beetje alles weet over koffie. Naast al het culinaire geweld is de sfeer ook fantastisch. Volgend jaar weer?