Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Boenen bij de Boeren

za 14 okt - zo 31 dec

De stallen moeten schoon en daar hebben wij uw hulp bij nodig! Help pluimveehouders die getroffen zijn door de fipronil-affaire en kom boenen bij de boeren.

Waarom deze actie?

De ontwikkelingen rond de fipronilbesmetting van pluimveebedrijven hebben grote impact op de agrarische sector in de Gelderse Vallei. Veel bedrijven krijgen te maken met ingrijpende maatregelen. Na de vogelgriep is dit voor pluimveehouders een nieuwe klap die zij krijgen te verwerken.

Een aantal pluimveehouders dat is getroffen door de fipronil-affaire kan hulp gebruiken bij het schoonmaken van de stal. De stal moet vaak een groot aantal keren worden schoongemaakt en dat is veel werk. Daarnaast maakt de onzekere toekomst het extra zwaar voor de pluimveehouders.

De actie ‘Boenen bij de Boeren’ is in het leven geroepen om de getroffen pluimveehouders te helpen. Via een coördinatiepunt worden vraag en aanbod gekoppeld en steken groepen vrijwilligers, onder leiding van een deskundige voorman, de handen uit de mouwen om de stallen schoon te maken.

Over de actie

De vrijwilligers die zich via deze website aanmelden, worden gekoppeld aan pluimveehouders die hulp bij het schoonmaken van hun stal kunnen gebruiken.

Met de pluimveehouders bekijken we welke hulp er nodig is en wanneer. We koppelen aan elke boer een ploeg van vrijwilligers, die onder leiding van een deskundige voorman op de afgesproken tijd aan het werk gaat. De hulp van de vrijwilligers kan betrekking hebben op ondersteuning bij:

a) ruikoppels: reinigen, verwijderen van mest/strooisel, afvoer van eieren
b) na ruimen: afvoer dode dieren, afvoer eieren, reinigen, verwijderen van mest/strooisel en opruimen.

Voor de vrijwilligers worden schone werkkleding en laarzen geregeld.

Meer weten?

‘Boenen bij de Boeren’ is een initiatief van de gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Putten, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal, Woudenberg en Wageningen in samenwerking met LTO Gelderse Vallei, NVP en het Poultry Expertise Centre/Meldpunt Fipronil

Heeft u vragen over de vrijwilligersactie ‘Boenen bij de Boeren’?
Neem dan contact op met de coördinator Jan Brok via info@boenenbijdeboeren.nl.

Aanmeldpagina voor vrijwilligers: http://boenenbijdeboeren.nl/voor-vrijwilligers/

Aanmeldpagina voor boeren: http://boenenbijdeboeren.nl/voor-pluimveehouders/

Bron: Boenen bij de Boeren

Einddatum onbekend.

Gegevens

Begin:
za 14 okt
Einde:
zo 31 dec
Evenement Categorie:
Website:
http://boenenbijdeboeren.nl/

Blog

Griezelen bij Intratuin

Afgelopen vrijdagavond heb ik samen met mijn collega’s de workshop ‘Halloween Pompoen maken’ gevolgd bij Intratuin Barneveld. Onder het genot van een hapje, drankje en knapperend vuurtje ging de workshop van ...
Verder lezen
/ Creatief, Culinair, Uitje

Bios, pannenkoeken en …

Bios, pannenkoeken en een zachte stoel. Het is alweer even geleden dat we lekker konden bankhangen, we zijn thuis namelijk aan het klussen. Na verschillende ‘interne verhuizingen’ met onze bank van ...
Verder lezen

Stap op de step!

Heb je ons al voorbij zien komen? Toen je een drankje deed bij De Hebberd, BAS, Grand Café Kuhlman, of bij de Gribus? Of toen je de Barneveldse Krant opensloeg, die ...
Verder lezen
/ Sport