[14-01-2018, Barneveld]

Paula Terpstra:

Er zijn in de afgelopen 1,5 jaar steeds meer vergelijkbare online evenementenkalenders bijgekomen, waarop ik heb besloten zelf niet meer actief de agenda bij te houden. In plaats daarvan maak ik binnenkort een verwijzing naar sites waar evenementen op genoemd staan, zodat je nog steeds weet waar je kunt zoeken als je iets wilt ondernemen. De activiteiten van januari, februari en maart blijven dit voorjaar nog zichtbaar, maar er wordt vanaf heden niets meer toegevoegd.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Muziek op schoot

wo 15 nov

Vanaf woensdag 15 en donderdag 16 november start de wintercursus Muziek op Schoot. Docente Maryanne de Jager van Muziekcentrum Harlekijntje verzorgt deze cursussen voor de allerkleinsten van 0 tot 4 jaar.

Samen met een ouder/begeleider kunnen de kindjes genieten van allerlei leuke liedjes, beweging en muzikale spelletjes.  De cursussen vinden plaats op 11 ochtenden. De kosten bedragen €7,50 per les (incl. liedjesboekje).

Winterpret
“In deze cursus voor de allerkleinsten is er veel aandacht voor de winter,” vertelt docente Maryanne. “We zingen liedjes over de komst van Sinterklaas en zijn leuke pietjes, koude handjes, sneeuwvlokjes en sleetje rijden. Natuurlijk zijn er ook liedjes die het hele jaar gezongen kunnen worden, zoals troostliedjes, aankleedliedjes en tandenpoets liedjes. Naast zingen doen we ook veel muzikale spelletjes, dans, beweging en ritmespel. We maken veel gebruik van materiaal, zoals muziekinstrumentjes, ballen, sjaaltjes en vingerpopjes.”

Goed voor de ontwikkeling van kinderen
“Om aan de cursus deel te nemen hoeven de ouders niet muzikaal te zijn,” aldus Maryanne. “Een belangrijk doel van de cursus is samen plezier maken met muziek. Het zingen van liedjes, dans en beweging en samen dingen doen in een groep draagt bij aan de ontwikkeling van het kind. Muziek kan zelfs een hulpmiddel bij de opvoeding zijn. De ouders krijgen een boekje met de liedjes mee naar huis.”

Bron: Muziekschool Barneveld

Gegevens

Datum:
wo 15 nov
Evenement Categorie:
Website:
https://www.muziekschoolbarneveld.nl/muziek-op-schoot-wintercursus/

Locatie

Muziekschool Barneveld
Theaterplein 1
Barneveld, 3772 KX
Telefoon:
0342-417624

Website:
http://www.muziekschoolbarneveld.nl