Van schildercursus tot …


Dagelijks zetten we lokale ondernemers en verenigingen in de gemeente Barneveld in de spotlights. Om dit met een zo groot mogelijk publiek te delen, zochten we dit keer zelf de spotlights op. Lieke van der Made van de Barneveldse Krant nam een interview af en schreef hier vervolgens een mooi artikel over, dat op zaterdag 20 mei in de krant verscheen.

Van schildercursus tot spelletjesavond

Barneveldse activiteiten te vinden op het web

BARNEVELD
Van een cursus ‘auto te water’ tot een workshop bloemschikken en een rommelmarkt: op de website www.vrijetijdbarneveld.nl staan de meest uiteenlopende uitjes en activiteiten in de gemeente Barneveld op een rij. ,,Er was behoefte aan een centrale plek voor deze informatie.”

Dat merkte Paula Terpstra bijna een jaar geleden op, waarna ze de website in het leven riep. De Barneveldse ondernam altijd al allerlei activiteiten in haar dorp. ,,Zoals sporten, hobby’s en cursussen”, vertelt Paula. ,,Ook voor mijn kinderen van zes en negen wilden we na het behalen van hun zwemdiploma’s op zoek gaan naar een sport. Tijdens onze zoektocht merkte ik dat de informatie overal verspreid was. Een centraal platform hiervoor ontbrak. Ik bleek niet de enige te zijn die dat nog miste.”

BEDRIJVEN
Op Paula’s website zijn adressen voor sport, hobby, zaalverhuur en kinderuitjes te vinden. Daarnaast houdt ze een agenda bij en schrijft ze blogs over haar eigen activiteiten. ,,Ik houd de agenda goed bij, zodat bezoekers van de website een reden hebben om terug te komen. Daarvoor ga ik actief op zoek naar activiteiten en workshops in de regio.” Bedrijven kunnen hun evenementen ook zelf aan Paula doorgeven. ,,Dit plaats ik vervolgens op de website, zodat ondernemers aandacht kunnen creëren voor hun evenement. Ik vind het mooi dat de website gewaardeerd wordt door zowel bezoekers als ondernemers.”

TOUR DE FORCE
,,Er zijn al meerdere samenwerkingen met lokale ondernemers ontstaan, waaronder Camping Jacobus Hoeve, Intratuin Barneveld en De Espeterhoeve.”, vertelt de Barneveldse enthousiast. ,,De meest recente samenwerking is de winactie met Tour de Force, waarbij we vijf keer twee gratis deelnames voor het fiets-, wandel- en skeelerevenement op zaterdag 27 mei verloten. Deze actie staat op de Facebookpagina van Vrijetijdbarneveld.nl. Op deze pagina zet ik ook regelmatig info en tips over activiteiten.”

Volgens Paula zijn bezoekers erg te spreken over de website. ,,Ik krijg van veel mensen te horen dat ze de pagina heel handig vinden. Ze komen via de website bij activiteiten terecht waar ze voorheen niks vanaf wisten. Dat is ontzettend leuk.”

GENOEG TE DOEN
Naast de zorg voor haar twee kinderen, een parttime baan en het runnen van de site, maakt Paula zelf ook nog tijd vrij voor diverse bezigheden in de buurt. ,,Binnenkort neem ik samen met mijn man deel aan de cursus ‘auto te water’. Ook heb ik sinds januari AQUA’robics ontdekt in de Veluwehal; dat doe ik sindsdien wekelijks. Er is genoeg te doen in de omgeving.”