Blij op de kinderboerderij


Wil jij je tussen de dieren en speeltoestellen begeven? Dan is de link naar de dierentuin al snel gelegd. Maar een bezoek aan de kinderboerderij is vaak net zo leuk! Vooruit, een giraf zal je er niet vinden en ook geen leeuwen en olifanten. Maar een vrolijke begroeting door de geiten zit er zeker in en ook de paarden willen best een stapje naar voren zetten voor een knuffel.

Kinderboerderij De Glind
Zelf ben ik al jaren groot fan van Kinderboerderij De Glind in De Glind. Ik heb me er wel eens over verbaasd dat er geen kinderboerderij in Barneveld zelf is, er zijn immers zoveel gezinnen! Voor ons laatste bezoek hebben we onlangs heel sportief de fiets gepakt, maar je gaat toch wat makkelijker met de auto. Ik kan me zo voorstellen dat niet iedereen over een auto beschikt en bovendien ga je toch wat sneller en vaker als de kinderboerderij dicht in de buurt ligt. Dit hebbende gezegd, heb ik er graag een ritje voor over naar De Glind, want het is een stukje wellness voor ouder en kind.

 

De keuze is reuze
Liep ik er jaren geleden nog met de kleintjes op de heup, nu maken ze zelf een sprintje zodra ze het hek van de kinderboerderij openen. Ondanks de kleinschaligheid ontstaat er bij binnenkomst ongemerkt een circus aan mogelijkheden in hun kinderkoppies. Dit wordt al snel opgelost door gewoon álles te doen wat op je pad komt. Eén minuut op de tractor, één aai over de bol van het geitje, één keer schommelen, één keer van de kabelbaan, één blik op de konijnen, enzovoorts. Niet kiezen is ook een keuze. Nadat alles in achtbaansnelheid verkend is, gaat de versnelling een tandje lager en gaan de kids zelfs samen in overleg wat hun volgende activiteit is.

 

Relax moment
Op zo´n moment voel ik de ontspanning ook bij mij toenemen en pak ik er een stoel bij om alles vanuit de ruststand gade te slaan. Om dit momentje nog mooier te maken dan het al is, pak ik mijn stoelkussentjes erbij die ik van huis heb meegenomen. Niet lang daarna grijp ik naar de pakjes drinken voor de kids en de thermosfles met thee voor mezelf. Als ik ook maar iets het idee heb dat ik ´alles onder controle´ heb, durf ik er zelfs een tijdschrift of boek bij te pakken. Geloof me, dit was me in de dierentuin niet gelukt.

 

Zie onze pagina ‘Erop uit’ voor de adresgegevens van Kinderboerderij Jeugddorp De Glind.