Van website naar bedrijf


BAM! Vandaag heb ik officieel mijn website vrijetijdbarneveld.nl ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Amersfoort. Daarmee open ik de deuren naar een nieuw tijdperk, namelijk die van een bedrijf. Dat ik naast vrijetijdbarneveld.nl mijn handen vol heb aan heel veel andere leuke dingen, maakt mijn passie voor de site er niet minder om en ik weiger dan ook te spreken van ‘bedrijfje’. Ik bedacht me vandaag een veel mooier woord, namelijk die van ‘deeltijdondernemer’.

Een nieuw begin
Vandaag voelt als een nieuw begin. Toch ben ik al twee jaar bezig. Toen twee jaar geleden het idee ontstond, ben ik een jaar lang gaan bijhouden hoe actief men in de gemeente Barneveld was. Ik moest er immers wel zeker van zijn, dat er genoeg input voor de evenementenkalender was. Na een jaar had ik twee dikke mappen vol met krantenknipsels en flyers over welke activiteiten er allemaal te doen waren in de regio. Dat was het startsein, vervolgens maakte ik een plan, bouwde ik een site en plaatste ik mijn eerste berichten op Facebook.

Posten, bloggen en vernieuwen
De website staat al lang niet meer in de kinderschoenen, met 40.000 page views en 700+ Facebook-fans in het eerste jaar, geniet de site al flinke belangstelling. En dat er nog steeds een stijgende lijn in zit, blijkt wel uit de statistieken die ik (dwangmatig, …pardon, ik bedoel regelmatig) check. Blijven posten, bloggen en vernieuwen helpt daar enorm bij, want daardoor krijgt vrijetijdbarneveld.nl een steeds hogere ranking in zoekmachines.

Hoe heet je site ook alweer?
Dat ik lang nog niet iedereen bereikt heb, blijkt wel uit de gesprekken die ik regelmatig aanknoop. Als ik vertel over mijn site, lichten de ogen van mijn gesprekspartners op (kan ook komen door het vuur in mijn eigen ogen) en vervolgens gaan de wenkbrauwen iets omhoog ‘Hoe heet je site ook alweer’? ‘Wat leuk, ik ga zeker kijken’! En zo weet ik dat ik goed bezig ben, maar dat mijn missie er nog lang niet op zit. Want ik wil nog veel meer mensen bereiken en blij maken met deze super handige site. I am here to stay, voor jou en voor alle lokale sport- en hobbyverenigingen en ondernemers.

Een gratis tompouce
Tot slot nog even terugkomend op de Kamer van Koophandel. Mijn complimenten voor hun vriendelijkheid en efficiëntie (met een kwartier stond ik weer buiten). Echter, mijn inschrijving was wel even een momentje, voor mij dan zeg maar… Voor ik het wist stond ik tomaten af te wegen en melk in te slaan in de supermarkt. Business as usual. Maar zo usual is het natuurlijk niet. Daarom geef ik KvK de tip om naast de Belastingdienst ook met de Hema een samenwerking aan te gaan. Zodat zij iedere inschrijver een bon voor een gratis tompouce kan meegeven. Dat geeft de dag een feestelijk tintje. Leuker kun je het toch niet maken?