Bios, pannenkoeken en …


Bios, pannenkoeken en een zachte stoel. Het is alweer even geleden dat we lekker konden bankhangen, we zijn thuis namelijk aan het klussen. Na verschillende ‘interne verhuizingen’ met onze bank van drie meter, hebben we deze tijdelijk in de bergruimte geparkeerd. Als de woonruimte klaar is, halen we de bank wel weer van stal. Een onverwachte bonus van ons gezellige ‘Bios & Pannenkoek’ uitje van vandaag was dan ook de heerlijk zachte stoel van het Schaffelaartheater.

 

 

Herfstvakantie
De kids hebben herfstvakantie en vaak draait het huishouden precies door zoals we gewend zijn. Schooldagen gecombineerd met de buitenschoolse opvang worden vervangen voor hele dagen op de bso en op de dagen dat ik niet werk blijven de kids lekker thuis en zeg ik een lesje AQUA´robics af. Uiteraard spieken we in de agenda van www.vrijetijdbarneveld.nl, om te kijken waar we naartoe kunnen. Dit keer had ik echter een pareltje van een uitje op de radar, die ik niet wilde missen. En voor de verandering heb ik een dagje vrij genomen. Vandaag was het zover, voor slechts 2 euro per persoon bezochten we het Schaffelaartheater voor de film Mees Kees en in de pauze werden er pannenkoeken geserveerd.

 

 

Tickets bestellen
Online bestellen ging bijzonder makkelijk. Via de site van het theater klikte ik op de voorstelling om vervolgens mijn tickets te reserveren. Ik kon zelf uitzoeken welke stoelen ik wilde boeken en ergens op rij 9 vond ik exact drie stoelen op een rij die nog beschikbaar waren. Hebben!

Uitverkocht
Vandaag was het zover, ruim van tevoren meldden we ons bij het theater. De voorstelling zou beginnen om 11.00 uur en rond 10.30 uur was het er nog behoorlijk rustig. Een soort van stilte voor de storm, want de voorstelling was compleet uitverkocht. Ook Be Active stond met een team paraat, aan haar de schone taak om ruim 400 pannenkoeken te bakken en uit te serveren in de middagpauze.

Film en pannenkoeken
Toen de deuren van de Koninklijke BDU zaal werden geopend stroomde het publiek naar binnen, op zoek naar de juiste rij en het gereserveerde stoelnummer. Voor de allerkleinsten waren er stoelverhogers beschikbaar zodat ook zij goed zicht hadden op het filmdoek. Tegen 11.00 uur werd het licht gedimd en konden we van de film genieten. Toen in de film het woord ‘Pannenkoeken’ viel, werd de pauze ingelast. Hierop vertrokken we richting foyer om een naturel, Nutella, poedersuiker of stroop pannenkoek uit te zoeken. Na een korte break van een half uur zochten we onze plekjes weer op in de zaal om het staartje van de film te bekijken.

 

 

Ons theater
In één woord: leuk! Op zo’n moment besef je weer dat het een luxe is dat Barneveld een eigen theater heeft. Dit smaakt naar meer en ik zou het ook erg leuk vinden om weer eens een avondvoorstelling te bezoeken. Gaan we doen.

Voorlopig was dit uitje heel erg geslaagd. Voor iedereen die nieuwsgierig is naar het vervolg van Mees Kees staat er in januari 2018 alweer een nieuwe film op de agenda.