Griezelen bij Intratuin


Afgelopen vrijdagavond heb ik samen met mijn collega’s de workshop ‘Halloween Pompoen maken’ gevolgd bij Intratuin Barneveld. Onder het genot van een hapje, drankje en knapperend vuurtje ging de workshop van start.

 

 

Green Egg en Ofyr vuurschaal
In het gigantische tuincentrum, met een oppervlak van ruim 9.200 vierkante meter, bevindt zich op het buitenterrein een grote sfeervolle kas waar we warm werden ontvangen. Voordat de workshop van start ging, werden we getrakteerd op de heerlijkste gerechten die klaargemaakt werden op de Green Egg en Ofyr vuurschaal.

 

 

Koken met sterren
Als voorgerecht maakte de kok, geheel in stijl van de pompoenavond, een pompoensoep klaar. Daarnaast kon je kiezen uit lekkere stukken wit en bruin brood met kruidenboter en een mooi opgemaakte salade. Een hele uitdaging om je buik niet al met de eerste gang rond te eten. Niet veel later stond het hoofdgerecht met verschillende soorten vlees, een aardappelgratin, en gegrilde groentes op het menu. Wat kon de kok lekker koken! En wat smaakt het eten van een Green Egg lekkuhhhhrrrr! Ra ra wat er op mijn Sinterklaas verlanglijstje komt te staan? Yep, een workshop Green Egg volgen bij de Intratuin Barneveld, want dit smaakt naar meer.

 

 

Pompoen snijden
Na al dat lekkere eten werd ons een nagerecht beloofd. Gelukkig kon onze buik even bijkomen want het toetje zou tijdens de workshop uitgedeeld worden. Flinke pompoenen werden uitgedeeld en ondanks de sterke gelijkenissen, heb je toch al gauw een favoriet op het oog. Met een mini zaagje en scherpe prikker in de aanslag kon het snijwerk beginnen. Eerst werd er vakkundig een stuk van de bovenkant gesneden om vervolgens de inhoud uit de pompoen te lepelen. Een koud kliederkunstje. Daarna kon je de vorm uitsnijden die je voor ogen had.

 

 

Vrolijke figuren
Na een uur stevig snijwerk, werden de eerste enge en vrolijke figuren al zichtbaar. Om alvast een idee te krijgen van het eindresultaat werd hier en daar de zaklampfunctie van de mobiel geactiveerd dat als waxinelichtje fungeerde. Een mooi gezicht. Dertig pompoenen kregen ieder een geheel eigen gezicht en verdwenen diep in de nacht… pardon… avond de Intratuin in. Met al haar mooie hoekjes, werd er links en rechts een stop gemaakt voor een kleine fotosessie.

 

 

Bedrijfsuitje
Wil jij ook eens een workshop volgen met je bedrijf of met een grote groep familieleden en of vrienden? Informeer dan bij Intratuin Barneveld naar de mogelijkheden.