Prijsvraag de Veluwe


Begin december is bij veel jonge gezinnen, en zo ook bij ons, een spannende tijd. Sinterklaas is dan al een tijdje in ons land en tegen die tijd zijn er al de nodige Sinterklaasjournaals gekeken, schoentjes gezet, verlanglijstjes gemaakt en liedjes gezongen. Dit jaar wordt december extra spannend. Afgelopen zomer heb ik meegedaan aan Prijsvraag De Veluwe en de feestelijke prijsuitreiking is op woensdag 6 december aanstaande. Na weken van wachten, is de spanning om te snijden!

De prijsvraag
Provincie Gelderland schreef afgelopen zomer een wedstrijd uit, onder de naam ´Prijsvraag de Veluwe´. Aanleiding voor deze wedstrijd was het heuglijke feit dat de Veluwe in 2016 was uitgeroepen tot één van de mooiste natuurgebieden van ons land. Dat leverde de Provincie Gelderland het mooie bedrag van € 300.000,- op. Een groot deel stelt zij beschikbaar om de Veluwe nog mooier en aantrekkelijker te maken voor bewoners, bedrijven en bezoekers. Middels de prijsvraag daagde de Provincie Gelderland iedereen uit om ideeën in te sturen.

Het idee
Onze wandeling in natuurgebied Het Paradijs bracht bij mij het balletje aan het rollen. Samen met de kids hadden we een deel van het Klompenpad gewandeld en op de terugweg zei mijn dochter dat ze de volgende keer ´de route met het hondje´ wilde lopen. Dat was komisch, want ze verwees naar het plaatje ´verboden voor honden´, wat dus geen route was. Het zette mij wel aan het denken, namelijk dat kinderen plaatjes leuk vinden. Dit in combinatie met het bos, bracht mij op het idee voor het ontwikkelen van de ´Veluwse Rebus Routes´. Om kinderen op een speelse manier de natuur te laten ontdekken, aan de hand van rebussen die zij onderweg tegenkomen. Om je pad voort te zetten, moet eerst de rebus ontcijfert worden.

De uitwerking
Het mooie van de wedstrijd is dat winnaars daadwerkelijk kans krijgen om hun plan uit te voeren. De beste ideeën maken kans op een uitvoeringsbudget variërend van € 5.000 tot maximaal € 50.000,- om hun idee te realiseren. Eén van de eisen van de wedstrijd was dan ook om een prijsopgave mee te sturen. Ik ben aan tafel gegaan met Stichting Ons Bedrijf in Barneveld, dit is een organisatie die mensen ondersteunt met een afstand tot de arbeidsmarkt. Na een enthousiaste brainstorm over de routeborden en het verkrijgen van een offerte kon ik het plan afronden en indienen.

 

Plan de c(h)ampagne?
Woensdag 6 december worden de winnaars bekend gemaakt en ik sta te stuiteren van de zenuwen. Het zou helemaal fantastisch zijn om dit plan samen met Stichting Ons Bedrijf te mogen verwezenlijken!